Nie będzie to miało specjalnego znaczenia. Sugeruję jeść takie źródło węglowodanów, na jakie masz w obecnej chwili ochotę, a nie jakie jest wymieniane np. z uwagi na mniej błonnika. Może to mieć znaczenie przed treningiem i ewentualnie dyskomfort w jego trakcie, ale po treningu nie będzie już specjalnego znaczenia. Masz ochotę zjeść ryż, to jedz. [...]
[...] być specjalistą/kucharzem, żeby dojść do wniosku, iż makaron ten można zjeść dokładnie z tymi samym dodatkami co makaron/ryż/kaszę w tradycyjnej formie. Zmieniasz tylko źródło węglowodanów w danym przepisie na makaron/ryż konjac i tyle. Można go połączyć w zasadzie z każdym źródłem białka. Zapraszam w tym celu do działu kuchnia sfd. [...]
[...] osoba na silce sprzedaj maltodekstryny chyba ok.12zl za 1kg,wiec mozesz sie tez ludzi na silce popytac roznica: glukoza to cukier prosty a maltodekstryny to źródło weglowodanów złożonych jak nie wiesz jeszcze na czym polega roznica, i dlaczego ww zlozone sa lepsze od prostych to poszukaj w wyszukiwarce - wszystkiego na tacy Ci [...]
Tylko bąki bo płatkach owsianych są masakryczne - to już nie zabawka także masz 2-3 razy po 100 gram dziennie (przy 3 x 100 gram zaczyna się jazda ) co nie zmienia faktu iż jest to doskonałe źródło węglowodanów złożonych.
spoko, jak napierwszy cyklon kreatyne wybrales dobra. co do carbo, jest to produkt wylacznie odzywczy, mozesz wypic porcje po treningu silowym jako zrodlo weglowodanow;-)
Duża ilość białka roślinnego, np. dodatek soi, glutenu, to wcale nie plus a minus. Białko postaraj się dostarczać z najlepszych źródeł: mięsa, ryby, jaja, nabiał a pieczywo, jako źródło węglowodanów, np. pełnoziarniste lub pumpernikiel.
Bo jest lepszy od zwykłego makaronu jajecznego, jak masz dwa do wyboru to durum będzie lepszy pod tym względem. tu masz o tym opisane dlaczego durum http://potreningu.pl/articles/2687/czy-makaron-to-dobre-zrodlo-weglowodanow
Oba produkty maja inne zastosowanie, wiec nie widze porownania. Carbo jako dodatek do suplemacji okolotreningowej, a pieczywo zrodlo weglowodanow w ciagu dnia. Wiec zalezy gdzie i kiedy chcesz je dodac.
każde źródło węglowodanow zlozonych o niskim/srednim ig będzie dobre, czy to ryz brązowy/parboiled, makaron durum, kasza, oczywiscie nie mowie jako mix z mlekiem ale jesli Tobie ryz na mleku dobrze wchodzi to wcinaj na zdrowie
Według mnie, jak najbardziej można jeść. Ważne, żeby było to zdrowe pieczywo np. żytnie, gryczane na zakwasie bez syfiastych dodatków :-) Jest to bardzo dobre źródło węglowodanów.
[...] mięśni. Bez dostatecznej podaży białek zawartość azotu maleje i wzrost beztłuszczowej masy ciała staje się niemożliwy. Białko zawarte w pożywieniu stanowi również zapasowe źródło energii. Kiedy organizm ma ujemny bilans energetyczny, dochodzi do wykorzystania białek jako paliwa. Paliwo to jest w formie rozgałęzionych aminokwasów, które mogą być [...]
[...] się, posiada ten atut, że jej dłuższe stosowanie ma dobroczynny wpływ na układ sercowo-naczyniowy, prowadzi do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi, a także zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę 30-krotnie (!). autor: lewi źródło: Dieta niskowęglowodanowa, Kafeteria 2003-03-30 Witaj użytkowniku z crawl-66-249-64-10.googlebot.com
Michale Z, że relacja wegle-tryptofan istnieje (dokladnie odpowiedz insulinowa na wegle pokarmowe), mozesz zapewne sprawdzic zerkając do podrecznika z fizjologii. Inuslina ktora się pojawi we krwi w odpowiedzi na posilek uwzgledniający weglowodany, obnizy poziom aminokwasów rozglezionych, tyrozyny, fenyloalaniny w osoczu. Ponieważ aminokwasy te [...]
[...] NAWET ZAPOMNIEC ZE WZGLEDU NA O WIELE WIEKSZE NIZ ZAZWYCZAJ SPOZYCIE TLUSZCZU ORAZ BRAK WAHAN HORMONOW W USTROJU. By zapobiec tym dwóm problemom można stosować lecytynę jako źródło tłuszczu. Spożywanie tłuszczu działa ponadto korzystnie na proces wytworzenia ketozy. LECYTYNA BARDZIEJ POMOZE TUTAJ POBUDZIC I POMOZE ZWIEKSZYC (NIBY)OBNIZONA [...]
[...] to znoszą one jego zakwaszające działanie. Nie zalecam diety wysokobiałkowej. Zalecam dietę o odpowiedniej podaży białka. Uważam, ze należy wykorzystywać tłuszcz jako główne źródło energii, a on jest w miarę neutralny, jeśli chodzi o zakwaszanie czy alkalizowanie. W sumie, ponad 50% kalorii powinno pochodzić z tłuszczu, ale nie z tłuszczu [...]